Oferta
Śliwki
Skórka jest granatowa z nalotem woskowym to atrybut doskonałej węgierki.
WĘGIERKA ZWYKŁA

Owoce najczęściej średniej wielkości lub małe, o przeciętnej masie 25–30g, jajowate lub wrzecionowate. Skórka jest granatowa z nalotem woskowym. Miąższ ma barwę żółtą, jest jędrny, soczysty, bardzo smaczny. Miąższ łatwo oddziela się od pestki. Odmiana doskonała zarówno do pieczenia jak również do bezpośredniej konsumpcji.

• dojrzałość zbiorcza: od połowy września do końca października
• przechowywanie: w chłodni około 4 tygodni; w chłodni ULO/KA do dwóch miesięcy.
Galeria - Kliknij, aby powiększyć
Skórka jest granatowa z nalotem woskowym to atrybut doskonałej węgierki.
Skórka jest granatowa z nalotem woskowym to atrybut doskonałej węgierki.
Skórka jest granatowa z nalotem woskowym to atrybut doskonałej węgierki.
Skórka jest granatowa z nalotem woskowym to atrybut doskonałej węgierki.
Skórka jest granatowa z nalotem woskowym to atrybut doskonałej węgierki.
Skórka jest granatowa z nalotem woskowym to atrybut doskonałej węgierki.