Jakość
Priorytetem w naszym działaniu jest zapewnienie dostaw jednolitej partii towaru o najwyższej jakości. Jabłka przez nas hodowane przechowujemy w chłodniach z kontrolowaną atmosferą ULO, dzięki temu niemal przez cały rok zachowują one znakomitą jędrność, świeżość i dobry smak. Jakość zaczyna się u nas w sadzie.
Sady są monitorowane przez cały okres wegetacji, co pozwala na optymalizację zabiegów agrotechnicznych celem uzyskania bardzo wysokiej jakości owoców. Zbiory prowadzone są w najwłaściwszym terminie, umożliwiającym zachowanie jakości produktu przez długi okres przechowywania w chłodniach ULO i w czasie obrotu towarowego.
Owoce przygotowujemy do sprzedaży na nowoczesnej linii sortowniczej, która umożliwia precyzyjną segregację towaru pod względem wielkości, wagi i koloru.
Dodatkową zaletą jest zastosowanie wodnego rozładunku sortowanych owoców celem eliminacji uszkodzeń mechanicznych. Techniki te pozwalają nam z powodzeniem wykonywać dostawy na wymagające rynki zagraniczne.
Sady są monitorowane przez cały okres wegetacji, co pozwala na optymalizację zabiegów agrotechnicznych celem uzyskania bardzo wysokiej jakości owoców. Zbiory prowadzone są w najwłaściwszym terminie, umożliwiającym zachowanie jakości produktu przez długi okres przechowywania w chłodniach ULO i w czasie obrotu towarowego.
Owoce przygotowujemy do sprzedaży na nowoczesnej linii sortowniczej, która umożliwia precyzyjną segregację towaru pod względem wielkości, wagi i koloru.
Dodatkową zaletą jest zastosowanie wodnego rozładunku sortowanych owoców celem eliminacji uszkodzeń mechanicznych. Techniki te pozwalają nam z powodzeniem wykonywać dostawy na wymagające rynki zagraniczne.
Czy wiesz, że...
Jabłko to owoc jabłoni, jednej z naj-
starszych roślin użytkowych.
Istnieje ponad 10 tys. odmian różniących się smakiem, aromatem, słodyczą, konsystencją, kształtem, barwą i rodzajem miąższu. Zawierają cukier, białka, witaminy C, B1, B2, PP, prowitaminę A, kwas pantotenowy. Garbniki zawarte w jabłkach dezynfekują przewód pokarmowy i re-
gulują trawienie. Pektyny rozpuszczają cholesterol i odgrywają istotną rolę w zapobieganiu i leczeniu miażdżycy.
Ponadto jabłka dostarczają organizmowi soli wapnia, fosforu, potasu, magnezu oraz niewielkich ilości żelaza.